• Hur vet jag vilken XLS Medical produkt som är bäst för mig

  Först och främst: i vilket syfte planerar du att använda produkten? Är det för viktminskning eller för ett bibehålla en sund vikt? Använd vår BMI-kalkylator om du är osäker.
  XL-S Medical passar alla med övervikt eller fetma. Den kan hjälpa dig gå ner mer i vikt än med enbart sundare kost, och finns både i tablettform och som praktiska och smidiga pulversticks.

  Om du är normalviktig efter viktnedgång kan XL-S Medical hjälpa dig att bibehålla en sund vikt. Många som lyckats gå ner i vikt från fetma till normalvikt har svårt att behålla sin nya vikt. Då kan XL-S Medical vara ett alternativ.
  Om du är underviktig ska du inte använda XL-S Medical. Vi rekommenderar dig att du konsulterar hälso-och sjukvårdspersonal. 

   

 • Varför ska jag ta XLS Medical Fettbindare, även om jag har hoppat över en måltid?

  XLS Medical fettbindare hjälper dig att gå ner i vikt genom att:

  • Binder upp till 28 % av fettet i kosten
  • Ger minskat matsug och ökad mättnad

  Även om du hoppar över en måltid, ska du ändå ta XLS Medical fettbindare, eftersom det minskar matsuget och förhindrar att du småäter mellan måltiderna.

 • Hur länge ska jag ta XLS Medical fettbindare?

  Vi rekommenderar att ta XLS Medical fettbindare i en månad eller längre beroende på dina viktminskningsmål.
  Resultatet på våra studier gäller vid användning av produkterna under 12 veckor.

 • Vilka ingredienser är det i XLS-Medical?

  XLS Medical fettbindare och XLS Medical fettbindare Direct har samma huvudingrediens: Litramine™. Litramine är ett naturligt fiberkomplex från kaktusblad. Det är fiberrik och delvist lösligt och delvis lösligt och olösligt. Litramine™ är kliniskt beprövat för att binda en del av fett från kosten utan farmakologiska effekter på den mänskliga kroppen. XLS Medical fettbindare, i tabletter, innehåller också vitamin A (133,33 µg), D (0,83 µg) och E (1,67 µg).

  XLS Medical Max Strenght innehåller Clavitanol™, ett patenterat naturligt komplex som gör att nedbrytningen och absorptionen av fett, komplexa kolhydrater och socker i form av kalorier minskar. Detta leder till att kaloriupptaget minskar och hjälper dig att gå ner mer i vikt än genom att enbart äta kalorisnål kost och motionera mera.

 • Vad är den rekommenderade dosen och när ska jag ta den?

  XLS Medical fettbindare Direct:
  Ta 1 pulverstick 3 gånger om dagen, direkt efter måltid. Töm innehållet direkt i munnen och svälj. Inget vatten behövs. Även om du hoppar över en måltid, ska du ändå ta 1 pulverstick.

  För en gynnsam fiberpassage i mag-/tarmkanalen, rekommenderar vi att dricka minst 2 liter vatten om dagen.

  Vi rekommenderar att ta XLS Medical fettbindare Direct i en månad eller längre, beroende på dina viktminskningsmål.

   

  XLS Medical fettbindare:
  Ta 2 tabletter 3 gånger om dagen, direkt måltid. Även om du hoppar över en måltid ska du ändå ta 2 tabletter..

  För en gynnsam fiberpassage i mag-/tarmkanalen, rekommenderar vi att dricka minst 2 liter vatten om dagen.

  Vi rekommenderar att ta XLS Medical fettbindare i en månad eller längre, beroende på dina viktminskningsmål

   

  XLS Medical Max Strenght:

  Ta två tabletter 30 minuter före två av dagens huvudmåltider. Ta inte fler än 4 tabletter om dagen.

 • Är XLS-Medical-produkterna säkra?

  XLS Medical -produkter innehåller naturlig aktiva ingredienser och kliniskt testade. De är skonsamma mot kroppen och stör inte kroppens naturliga funktioner.

 • Har XLS-Medical några biverkningar?

  XLS Medical -produkter tolereras väl. Genom att de är certifierade medicintekniska produkter Klass IIb, har produkterna genomgått säkerhetstester i enlighet med internationella standarder.

 • Vad är en medicinteknisk produkt och hur skiljer den sig från traditionell medicin?

  En medicinteknisk produkt är utformad för att fungera på eller inuti kroppen - antingen temporärt eller permanent. Dess huvudsyfte är att förhindra, diagnostisera, övervaka eller behandla sjukdomar.

  Den viktiga skillnaden jämfört med traditionella mediciner är att medicintekniska produkter fungerar mekaniskt till skillnad från farmakologiskt. De fungerar därför tillsammans med din kropp snarare än att påverka de mänskliga cellernas kemi.

 • Är en medicinteknisk produkt lika effektiv som läkemedel?

  Medicintekniska produkter fungerar direkt på grundorsaken och på det ställe där problemet finns. De kan därför vara precis lika effektiva som vanliga läkemedel när det gäller att förhindra och behandla sjukdomar.

 • Behöver jag ett recept för XLS-Medical?

  Nej, XL-S Medical är inte ett receptbelagt läkemedel utan säljs via apoteken. Man måste vara 18 år eller äldre för att använda XL-S Medical. Produkterna är avsedda för viktminskning för personer med BMI>25 och ska endast användas för viktkontroll efter viktminskning vid BMI från 18,5-25. Rådgör gärna med apotekspersonal för mer information om produkten.

 • Är XLS Medical-produkter lämpliga för barn?

  Nej.

  XLS Medical rekommenderas endast till vuxna över 18 år. 

  Om du är osäker, tala med din läkare eller få medicinsk rådgivning från annan sjukvård- eller apotekspersonal.

 • Kan tabletten delas eller krossas i mindre bitar om jag har svårt att svälja?

  Nej, tyvärr inte. Krossade tabletter kan ha mindre effekt.

 • Vad är skillnaden mellan XL-S Medical fettbindare och XL-S Medical fettbindare Direct?

  XLS Medical fettbindare Direct är en pulverstick som kan hällas direkt i munnen, utan vatten, medan XLS Medical fettbindare är en tablett. De har samma aktiva ingrediens: Litramine. Deras verksamma mekanism är densamma. De har båda kliniskt bevisats hjälpa till att gå ner upp till 3 gånger mer i vikt än enbart med sundre kost.

 • Går det att kombinera fettbindare och fettbindare Direct?

  Ja, det går att ta både XLS Medical fettbindare och XLS Medical fettbindare Direct. Se bara till att följa doseringen (1 pulverstick = 2 tabletter). Till exempel: Efter frukost 2 tabletter med vatten, efter lunch 1 pulverstick (inget vatten behövs) och efter middagen 2 tabletter med ett glas vatten. Med konsumtionen av XLS Medical fettbindare och XLS Medical fettbindare Direct rekommenderar vi att dricka mycket vatten under hela dagen.

 • Kan XLS Medical fettbindare Direct-pulversticks hällas i vätska eller yoghurt ?

  Nej , XLS Medical fettbindare Direct ska hällas direkt i munnen, utan vatten. Om du vill kan du dricka lite vätska när du har svalt pulvret.

  För en gynnsam passage av fibrer i mag-/tarmkanalen, rekommenderar vi att du dricker minst 2 liter vatten om dagen

 • Jag har ett BMI som klassas som normalvikt. Kan jag ändå använda XL-S Medical?

  XL-S Medical ska inte användas för att gå ner i vikt om du är normalviktig, dvs (BMI 18,5-25). XL-S Medical kan däremot underlätta för dig att bibehålla din vikt, t ex när du har nått din målvikt, som en del av en hälsosam livstil, dvs tillsammans med motion och balanserad kost. Läs mer om det här